Израел обвини ООН, че е занижила помощта за Газа, предаде Ройтерс.

...
Израел обвини ООН, че е занижила помощта за Газа, предаде Ройтерс.
Коментари Харесай

Израел и ООН се скараха за хуманитарната помощ в Газа

Израел упрекна Организация на обединените нации, че е занижила помощта за Газа, предаде " Ройтерс ". Властите са декларирали, че Организацията употребява неправилен метод, с който желае да прикрие компликациите си с разпространяването.

Това обвиняване идва на фона на възходящия напън върху Израел да допусне повече доставки на филантропична помощ.

Израелските управляващи настояват, че броят на камионите, влизащи в Газа, се е повишил фрапантно през последните дни, само че от Организация на обединените нации споделят, че към момента е доста по-малко от количеството, належащо за посрещане на филантропични потребности.

Докато Израел сподели, че 419 камиона са влезнали в линията Газа в понеделник, основната организация на Организация на обединените нации, Агенция за подкрепяне на палестински бежанци, сподели, че камионите са 223.

От началото на войната към 2 милиона души са без дом, елементи от анклава са изправени пред апетит, гражданската инфраструктура е опустошена и заболяванията са необятно публикувани.

Организация на обединените нации и други филантропични организации неведнъж са призовавали Израел да допусне повече филантропична помощ за популацията в линията.

Израелският боен клон, виновен за прехвърлянията на помощи, и организациите на Организация на обединените нации обявиха, че несъответствието в числата е резултат от другите способи на броене.

Според изказване на израелския боен клон за прехвърлянията на помощи, разминаването в числата се дължи на метода на преброяване на Организация на обединените нации, която не брои всички камиони, които влизат, а единствено тези, които са взети от страната на границата с Газа.

Целта е да бъде отпушена филантропичната помощ за Газа
Така Организацията желала да прикрие логистични компликации при разпределението на помощите.

Йенс Лаерке, говорител на филантропичната организация на Организация на обединените нации, споделя, че Израел брои и камионите, които са отчасти цялостни, с цел да може да отговари на условията за инспекция на армията.

" Израел брои това, което ревизират и изпращат през границата. Ние броим камионите, които идват в нашите хранилища ", разяснява Лаерке.

Заради израелски ограничавания камионите постоянно не минават през границата, което значи, че не стигат в същия ден до складовете, прибавя Лаерке.

Припомняме, че Израел отхвърли на Турция да се включи в доставянето на филантропична помощ по въздух за анклава. 

 
Израел отхвърли на Турция да доставя хуманитарн
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР